مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج ؛ تفاوت‌ها و ویژگی‌ها

نویسنده : دکتر غلامرضا عسگری تاریخ انتشار : جولای 24, 2019


مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج

هوميوپاتى يكى از رشته‏‌هاى زيرمجموعه طب كل‏ نگر (Holistic Medicine) است كه در آن تماميت جسمى، ذهنى، احساسى و محيطى فرد در طى فرآيند شرح حال‏ گيرى و درمان در نظر گرفته می‌شود، به عبارتى ديگر سعى خواهد شد مجموعه علائم به ظاهر بی‌ربط در قسمت‏‌هاى مختلف بدن به عنوان يك تابلو معرفى شوند. برای شروع مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج مثالی مطرح می‌کنیم.

به‌طورمثال فردى كه معمولاً عصبانى و داراى نفخ شديد شكم است و سنگ كليه هم دارد و داراى ترك در پاشنه پا نيز است این علائم تحت عنوان تابلوى Lycopodium قرار مى‏ گيرد. در مثالی دیگر فردى كه از نظر روحى افسرده است و هميشه ميل به تنهايى و گريه دارد و مكرراً تبخال هم می‏زند و اتفاقاً داراى گواتر (غم باد) است و ناخن‏‌هاى نرم و شكننده‌‏اى هم دارد، تحت عنوان Natrium Muriaticum قرار مى‏ گيرد و بر اين اصل است كه پزشك هوميوپات در شرح حال‏‌گيرى از بيمار، نياز به تمامى علايم در جاهای مختلف بدن دارد.

بنابراين هنگامى كه تمامى اين علائم زير يك عنوان قرار گرفتند، پزشك هوميوپات مى‏‌تواند تنها يك دارو براى تمام اين علايم تجويز کند و نيازى به استفاده از چند دارو براى چند علامت نيست. به عبارتى ديگر جزءنگرى و تجويز چند دارو زمانى ايجاد مى‏‌شود كه پزشك نتواند ارتباطى بين علايم پيدا نمايد. این مورد یکی از موارد مهم در مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج محسوب می‌شود.

درواقع در پزشكى رايج ارتباطى منطقى براى علائم یاد شده وجود ندارد لذا مى‏ گويند كه عصبانيت‌ات را براى روان‏پزشك، نفخ‌ات را براى متخصص داخلى، سنگ كليه‏ را براى اورولوژ و ترك پاشنه پا را براى متخصص پوست مطرح كن و لذا فرد بايد چندين داروى مختلف مصرف نمايد در حالى كه در هوميوپاتى براى همه آنها تنها یک دارو تجويز مى‏گردد.

مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج

هومیوپاتی و نگاه کلی‌ به اعضای بدن

از طرف ديگر در طب كل‏‌نگر هومیوپاتی، عضوهاى مختلف بدن جدا از هم در نظر گرفته نمی‌شوند و يا جسم و جان را جدا از همديگر نمی‌دانند و در يك ديد کلی‌تر انسان موجودى جدابافته از كل طبيعت و آفرينش نیست و در اين نگرش معتقدند كه در واقع تمام اعضاى فرد يك نوع اختلال (پاتولوژى) را نشان مى‏‌دهند، لكن اين نمايش در هر عضو، با توجه به امكانات آن عضو خواهد بود که می‌تواند نشان‌دهنده تفاوت موجود ناشی از مقایسه هومیوپاتی و پزشکی رایج باشد.

به‌طورمثال در يك وضعيت اضطراب ‌آور، قلب، تپش از خود نشان مى‌‏دهد، دستگاه گوارش دچار اسهال مى‏‌شود و شخص از درون دچار بی‌قراری خواهد بود. درواقع اين كل‏‌نگرى در بسيارى از روش‏ هاى ديگر طب كل‏‌نگر هم وجود دارد همچنانكه در طب سوزنى و يوگا نيز اين چنین کل‌نگری را شاهد هستیم. در حقیقت تفاوت عمده هوميوپاتى با طب رايج (آلوپاتى) در اين نگرش فلسفى به انسان و بيمارى و خلقت می ‏باشد.

بيماران بايد بدانند كه بیماری‌شان از هر نوعى كه باشد تنها به يك دليل به وجود نيامده است و مجموعه‌اى از عوامل درونى و بيرونى باعث بروز آن مشكل خاص جسمى يا ذهنى شده است، بنابراين تنها نبايستى كه به دارو از هر نوعى كه باشد، (هوميوپاتى يا شيميايى) بسنده کند، بلكه خود نيز با تغيير در روش زندگى و رفتارى سعى بر رفع عوامل ايجادكننده يا تشديدكننده بيمارى داشته باشد و اين حرف نشان‏‌دهنده نقش ارزنده و اولويت بهداشت در درمان است.

در اين ميان هوميوپاتى روش درمانى معرفی می‌شود كه می‌تواند عملکرد مؤثری داشته باشد و يك عامل قوى جهت بازگرداندن وضعيت بيمارى به سلامتى تلقی شود. با همه اینها خوب است نگاهی به مطلب مزایای هومیوپاتی داشته باشید.

مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج

با خمیرمایه بیماری ها (میازم) آشنا شوید!

ازآنجايى‌كه همه ما يك خميرمايه بيمارى به نام «ميازم» را با خود به همراه داريم؛ این مورد در بعضى از خانواده‏ ها در طى قرون متمادى سنگين و سنگين‏تر شده است و در تجربه چندين ساله پزشكى آلوپاتى خود دریافته‌ایم كه داروهاى شيميايى كوچكترين راهى به آن ندارند، به همه توصيه مى‏كنیم كه حتماً هوميوپاتى را تجربه کنند چرا كه هدف اصلى هوميوپاتى از بين بردن اين ميازم سنگين است كه البته ابزارهاى حمله به آن را برخلاف پزشكى رايج دارد و بايد ذكر كرد كه اين ابزارها تنها در دست يك پزشك هوميوپات «كلاسيك» چنين خاصيتى را دارند و نه يك پزشك هوميوپات «مدرن».

همچنين بايد دانست همانگونه كه اين ميازم ذكرشده در طى نسل‏هاى مختلف سنگين و سنگين‏‌تر شده است، به همان ترتيب نيز شايد براى ريشه‏‌كن‏ كردن يك مشكل خاص در يك خانواده (مثل زمينه حساسيت، زمينه ديابت، زمينه سرطان، زمينه رماتيسم و…) نياز به چندين نسل درمان هوميوپاتى باشد.

به هر شكل بايستى كه هرچه زودتر با داروهاى هوميوپاتى به اين خاكستر شعله‏‌ور شده يا نشده بيماری‌‏ها حمله‏‌ور شد و آن را كم‏ اثرتر کرد، و اين حاصل نمی‌شود مگر آنكه ما براى حل هر مشكل كوچك (مثل سرماخوردگى، سينوزيت، اسهال و استفراغ و…) يا بزرگ خود (حتى حوادث، مثل سوختگی‌ها، شكستگی‌ها و پيچ‌‏خوردگی‌ها و…) به پزشك هوميوپاتى مراجعه کرده و سعى بر حل مشكل خود توسط داروهاى هوميوپاتى کنیم.

زمان طلایی (Golden Time) در درمان هومیوپاتی

تذكر اين نكته به پزشكان و بيماران متعصب به هوميوپاتى را بسيار ضرورى مى‏دانیم كه عليرغم گفته‌هاى بالا ما براى هر مورد خاص بايستى كه يك زمان طلایی (Golden Time) را در نظر بگيريم و اگر ما به هر دليلى مانند:

  • ندادن اطلاعات كافى از طرف بيمار براى پيدا كردن دارو
  • اشتباه هوميوپات در جمع‏ بندى براى پيدا كردن دارو
  • در دسترس نبودن بيمار يا پزشك
  • در دسترس نبودن دارو
  • شرايط بسيار اورژانس مثل حملات قلبى يا آسم
  • بُعد فاصله
  • و…

قادر به درمان به روش هوميوپاتى نبوديم بايد كه حتماً به جهت پرهيز از صدمه به بيمار و يا اتلاف وقت و يا هزينه، از ديگر روش‏هاى درمانى، چه روش‏هاى كل‏‌نگر، چه پزشكى رايج و حتى جراحى استفاده کنیم و بعد از رفع آن وضعيت خاص، درمان هوميوپاتى را مجدداً ادامه بدهيم.

سخن آخرمان در این بخش از مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج این است که ما اين حق را به آنها مى‏دهیم كه پزشكى هوميوپاتى را باور نداشته باشند، چرا كه ما نيز قبلاً همانند آنان فكر می‌كردم، ليكن اين حق را فقط تا قبل از خواندن فلسفه هوميوپاتى و يا تجربه چندين باره داروهاى هوميوپاتى به آنها مى‌دهیم و می‌‏گويیم كه اگر قصد كمك به بيماران‌تان را داريد فقط يك بار داروهاى هوميوپاتى را امتحان كنيد.

انسان از ديدگاه طب هوميوپاتى

بعد از پرداختن به مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج می‌توانیم به کاربردهای هومیوپاتی نیز نگاهی داشته باشیم. همچنین باید بگوییم، ديدگاه فلسفه هوميوپاتى، انسان موجودى است انرژيتيك كه اعضاى مختلف آن تحت نفوذ اين انرژى در هماهنگى و تعادل قرار دارند. اين انرژى را در هوميوپاتى، انرژى حياتى (VITAL FORCE) مى‏‌نامند. به زبان ساده‏‌تر اگر شما كامپيوتر را در نظر بگيريد: اين كامپيوتر داراى برق (روح)، نرم‌‏افزار (انرژى حياتى يا معادلش، جان) و مانيتور (جسم) است و همانگونه كه در مبحث داروها ذكر خواهد شد، داروهاى هوميوپاتى روى اين انرژى حياتى اثرگذار خواهند بود.

اين ديدگاه نه تنها براى انسان بلكه براى تمام موجودات (چه جاندار و چه بی‌جان) قائل به انرژيى است كه اين انرژى در توليد داروهاى هوميوپاتى براى ايجاد اثر درمانى به كار گرفته مى‏‌شود. شاید دیگر تفاوت در مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج اشاره به همین نکته باشد. در صورت تمایل هم از بخش سؤالات متداول درمان با هومیوپاتی هم می‌توانید اطلاعات مفیدی را کسب کنید. همچنین اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید می‌توانید نظرات خود را در پایین همین متن با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

نظرات و سوالتان را با ما به اشتراک بگذارید ! ارسال دیدگاه

درباره نویسنده :

دکتر غلامرضا عسگری - بیش از 20 سال است که به عنوان پزشک، هومیوپات و مشاور فعالیت می کنم. هم اکنون به عنوان پزشک هومیوپات، Weight Coaching و محقق آب های طبی در کانادا، با کمک Telemedicine به عنوان پزشک مشاور و مدرس هومیوپاتی مشغول فعالیت هستم.

خواندن این مقالات را هم به شما پیشنهاد می کنیم