داروهای هومیوپاتی یکبار برای همیشه یا … !؟

نویسنده : دکتر غلامرضا عسگری تاریخ انتشار : جولای 24, 2019


داروهای هومیوپاتی یکبار برای همیشه یا … !؟

استفاده از طب هومیوپاتی و داروهای هومیوپاتی مانند دیگر رشته های پزشکی با توجه به نوع بیماری و سابقه آن و بسیاری از عوامل دیگر می‌تواند طول‌درمان متفاوتی داشته باشد. در این زمینه توصیه می‌کنیم مقاله فرایند درمان با طب هومیوپاتی را هم مطالعه کنید.

داروهای هومیوپاتی / homeopathy

در ادامه می‌خواهیم با هم بررسی کنیم که مشكلات بيمار با يك يا چند بار مصرف دارو براى همه عمر حل مى‏‌شود و يا مسئله‌ای به نام عود بيمارى نيز وجود دارد. در واقع باید بگوییم که هدف اصلی از درمان با طب هوميوپاتى، ريشه ‏كن كردن تمام مشكلات فرد به‌طور دائم است. اما مى‏‌توانيم به دلايل زير عود بيمارى در بیمار را داشته باشيم:

1- میزان مصرف دارو

معمولاً پزشكان هوميوپات به منظور ارزيابى حساسيت بيمار نسبت به داروهاى هوميوپاتى، ترجيح مى‌‏دهند كه از داروهايى با قدرت پايين‏‌تر روند درمان را شروع کنند و چنانچه عودى بعد از يك دوره بهبودى پيش بيايد نشان‏‌دهنده آن است كه اكنون بيمار نياز به همان دارو ولى با قدرت بالاتر دارد و اين پله‏‌هاى افزايش قدرت را بايد بدون عجله و در زمان مقتضى خود طی کند، چراكه دارويى با توان بالا مى‏‌تواند در بيمارى كه حساسيت زيادى نسبت به آن دارد وضعيت بيمارى فرد را به شدت تشديد کند.

2- تأثیر رژیم غذایی

علت ديگر عود علايم فرد مى‏‌تواند به دليل خنثى شدن داروى هوميوپاتى مصرف شده باشد. بر همين اساس معمولاً بسيارى از پزشكان هوميوپات توصيه مى‏‌کنند كه بيمار رژيم غذايى خاصى را رعايت کند. اين رژيم معمولاً شامل پرهيز از مصرف قهوه و نسكافه، فلفل، سير و نعناع خواهد بود. بسيارى از پزشكان هوميوپات روى اين پرهيزها تأكيد دارند، ولى عده‌‏اى ديگر آن را دليلى براى عود بيمارى نمى ‌دانند. طبق تجربه شخصى، بنده نيز به اين نتيجه رسيده‏‌ام كه معمولاً داروهاى هوميوپاتى قوى‌تر از آن هستند كه با مواد خوراکی ذكر شده در بالا خنثى شوند ولى احتياط ايجاب مى‌‏كند كه تا زمان بهبودى به‌خصوص در چند ماه اول اين موارد رعايت شوند.

داروهای هومیوپاتی / اثر داروهای هومیوپاتی / انواع داروهای هومیوپاتی

3- روش و سبک زندگی

علت ديگر عود بيمارى مى‌‏تواند به روش زندگى فرد برگردد. در هوميوپاتى بر روى بهداشت تأكيد فراوان مى‌شود. بهداشت مى‏‌تواند شامل بهداشت آب و غذا، بهداشت هواى تنفس شده، بهداشت شغل شخص (بهداشت حرفه‌اى)، بهداشت صوتى و از همه مهم‌تر بهداشت روانى باشد كه هريك از اين موارد با توجه به نوع بيمارى فرد اهميت خاص خود را دارند.

healthy-lifestyle / سبک زندگی سالم

به‌عنوان‌مثال كسى كه مشكل آسم دارد و در شرايط جغرافيايى و يا شغلى‏ قرار دارد كه نمى‌‏تواند بهداشت هواى تنفسى خود را رعايت كند، مسلماً درمان ريشه‌‏اى براى وى شكل نخواهد گرفت و اين فرد اگر مى‏‌خواهد كه به‌طوركامل از بيمارى آسم رهايى يابد، مى‌‏بايست كه تا حد امكان در جهت تصحيح وضعيت بهداشت هواى تنفسى خود بكوشد، مثلاً محل زندگى و يا شغل خود را عوض کند و يا حداقل از ماسك‏‌هاى مربوطه در محيط كار خود استفاده کند.

مثال ديگر درخصوص بهداشت روانى، فردى است كه به دليل اضطراب مراجعه كرده است و شغلى پرمسئوليت و اضطراب‌آور دارد و يا در شرايط زندگى خانوادگى پر استرسى زندگى مى‏‌كند. منطقاً چنين فردى با داروى هوميوپاتى تا مدتى بهبودى حس مى‏‌كند ولى تا زمانى كه شرايط شغلى و يا خانوادگى وى پر استرس باشد، طبعاً عودهاى مكرر وجود خواهد داشت. در این راستا پیشنهاد می‌دهیم نکاهی به این مقاله داشته باشید.

کلام آخر

بنابراين همان‌گونه كه قبلا نيز بیان شد يك مجموعه شرايطى لازم هستند تا حلقه‏‌وار به دنبال هم قرار گيرند و فرد را در وضعيت بيمارى جسمى و يا ذهنى خاصى قرار دهند، پس مسلماً بايستى كه يك مجموعه شرايطى دست به دست هم بدهند تا فرد را از اين وضعيت جسمى يا ذهنى رهايى بخشند. بسيارى از اين حلقه‏‌هاى بيماركننده را فرد مى‏‌تواند با دقت در شرايط زندگى، ذهنيات، الگوی غذايى، عادات رفتارى و… خود بيابد و آنها را حل و فصل کند.

در اين جا لازم به ذكر است كه حالت ديگرى نيز وجود دارد كه عود بيمارى نيست بلكه عوض شدن وضعيت بيمار است. به اين معنى كه با يك داروى هوميوپاتى بعد از مدتى علايم اوليه فرد برطرف شده ولى علايم ديگرى كه مى‏‌توانند جديد باشند و يا فرد سابقه آن‌ها را در خود و يا خانواده خود داشته است بروز کنند كه در اين حالت نياز است كه داروی هومیوپاتی تجویز شده توسط پزشک هومیوپات عوض شده و داروى مناسب ديگرى تجويز شود.

تجربه شما از درمان با داروهای هومیوپاتی چیست؟ اگر تجربه خاصی در این زمینه دارید و تاکنون از روش درمان هومیوپاتی برای درمان استفاده کرده‌اید خوشحال خواهیم شد در پایین همین پست نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

نظرات و سوالتان را با ما به اشتراک بگذارید ! ارسال دیدگاه

درباره نویسنده :

دکتر غلامرضا عسگری - بیش از 20 سال است که به عنوان پزشک، هومیوپات و مشاور فعالیت می کنم. هم اکنون به عنوان پزشک هومیوپات، Weight Coaching و محقق آب های طبی در کانادا، با کمک Telemedicine به عنوان پزشک مشاور و مدرس هومیوپاتی مشغول فعالیت هستم.

خواندن این مقالات را هم به شما پیشنهاد می کنیم