در مقایسه هومیوپاتی با پزشکی رایج این تفاوت آشکار است که در هومیوپاتی شرح و حال دقیقتری از بیمار گرفته میشود و براساس مجموعه علائم اشاره شده، فقط یک دارو برای بیمار تجویز خواهد شد.
داورهای شیمیایی، دوست یا دشمن داروهای هومیوپاتی ؟
این مساله بسیار مهم است! ایده آل آن است که در طى دوره درمان هومیوپاتى به هیچ عنوان از داروهاى شیمیایی استفاده نشود. اما در مورد تداخل داروهای هومیوپاتی و داروهای شیمیایی باید بگوییم که بعضى اوقات داروى شیمیایی که فرد مصرف میکند، براى او اهمیت حیاتى دارد، مانند انسولین در بیماران دیابتى و یا داروهاى ضد فشارخون در بیماران داراى فشارخون بالا لذا در این موارد تا کنترل شدن وضعیت فرد با داروی هومیوپاتى به هیچ عنوان حق کنارگذاشتن و یا تغییر این تیپ داروهاى شیمیایی را نداریم.
مورد دیگر درخصوص کسانى است که داروى ویژهاى را مثل داروهاى اعصاب خاصى را براى مدت طولانى مصرف کردهاند، در این موارد نیز قطع کردن یک باره آنها علایم ناخواستهاى را پیش مىآورد، لذا بیمار باید تا کنترل وضعیت، مصرف داروی شیمیایى خود را همزمان با دارو یا داروهای هومیوپاتی ادامه بدهد.
حق تقدم با داروهای هومیوپاتی است
از دید هومیوپاتى علایمى که در بدن ظاهر میشوند، نبایستى سرکوب شوند، زیرا این علایم در واقع واکنشهاى دفاعى بدن و یا زنگهاى خطر آن به حساب مىآیند و در هومیوپاتى برروى این علایم بسیار تأکید مىشود. لذا سرکوب کردن آنها با داروهاى شیمیایى در بعضى موارد موجب تشخیص غلط در تجویز داروهای هومیوپاتی بیمار میشود.
از طرفى اگر بیمارى را مانند کوه یخى در ظرف وجودى انسان در نظر بگیریم، داروهاى شیمیایى معمولاً بدینگونه عمل مىکنند که این کوه یخ را به زیر آب فرو مىبرند در حالیکه مکانیسم عملکردی داروهای هومیوپاتی ۱۸۰ درجه بر عکس این روند است. یعنى پزشک هومیوپات با کمک داروی هومیوپاتى مىخواهد که این کوه یخ را از ظرف وجودى انسان بیرون آورده و کم کم ذوب کند.
لذا براى همین است که گفته میشود کورتونها، هورمون ها و داروهاى شیمى درمانى با داروهاى هومیوپاتى بیشترین تضاد را دارند، آنها در فروبردن این کوه یخ به زیر آب بسیار قوى عمل مىکنند و براى همین است که دیدهایم، بیمارانى که بهعنواننمونه سالها براى مدت زمان نسبتاً طولانى براى مشکل پوستى خود کورتون مصرف کردهاند، بعد از مصرف داروى هومیوپاتى آن مشکل پوستى، بسیار شدیدتر ممکن است ظاهر شود. شاید اینجا بتوان به یک نمونه از اثرات داروهای هومیوپاتی از جنبه منفی اشاره کرد.
انواع داروهای هومیوپاتی جدید در راه هستند
پیداشدن داروهای هومیوپاتی جدید در طى روندى به نام «اثبات» (Proving) انجام مىشود. بدین ترتیب که مادهاى را که حدس زده مى شود خاصیت دارویى داشته باشد، بعد از تهیه هومیوپاتیک آن، به تعداد مشخصى از افراد، به عنوان تست بهطور مکرر تجویز میکنند و پس از مدتى واکنش بدن آنها را به این تجویزها ارزیابى مىکنند و علایمى را که فرد تا قبل از مصرف آن ماده خاص نداشته است را ثبت کرده و با علایم ثبت شده از دیگر افراد شرکت کننده در این آزمایش مقایسه خواهند کرد. بنابراین مادهاى که توانسته است در این افراد سالم علائم و بیمارىهاى خاص خود را ایجاد کند، مىتواند در کسانى که این علایم را به شکل بیمارگونه نشان میدهند، درمان کند. همچنین در صورت تمایل میتوانید در اینجا با ابتداییترین داروهای هومیوپاتی آشنا شوید.
اثرات داروهای هومیوپاتی ، آیا عوارض دارند؟
در مورد اثر داروهای هومیوپاتی باید بگوییم، از آنجایی که در داروی هومیوپاتی از مقادیر بسیار کم و اندکی از ماده دارویی اصلی استفاده میشود، ذاتاً هیچگونه اثر زیانباری ندارند.
داروهای هومیوپاتی معمولاً در مقدار محدودى که پزشک هومیوپات تجویز مىکند، به هیچ عنوان عارضه جانبى به همراه ندارند ولى چنانچه داروها به شکل مکرر و بیش از حد مصرف شود (مانند آنچه که معمولاً در سیستم مدرن پیش مى آید)، بیمار مىتواند علایم فرعى دارو را، نظیر آنچه که در آزمایش اثبات گفته شده بروز دهد که آن نیز معمولاً موقتى خواهد بود. ولى چنانچه این مصرف بیش از حد داروهای هومیوپاتی از دید پزشک هومیوپات دور بماند مىتواند عوارضی را براى بیمار به همراه داشته باشد.
کلام آخر
به هر حال در طى عمر طب هومیوپاتى دیده نشده است که کسى به دلیل مصرف انواع داروهای هومیوپاتی فوت کرده باشد! همچنین خیالتان راحت، حتی نمیتوان با داروی هومیوپاتى خودکشى کرد، کسی هم با داروهای هومیوپاتی اوردوز (Overdose) نمی کند! اما به هر حال بیمار باید شرح و حال صحیحی از بیماری خود را با پزشک هومیوپات در میان بگذارد. با همه اینها اگر شما هم تجربه استفاده از داروهای هومیوپاتی را داشتهاید خوشحال خواهیم شد در ادامه نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات و سوالتان را با ما به اشتراک بگذارید ! ارسال دیدگاه